OİB Otomotiv Programı Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > 

Otomotiv sektörüne yeni Ar-Ge mühendisleri yetişiyor

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ve Bursa Sanayici ve İş adamları Derneği ortaklığıyla düzenlenen Otomotiv Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programı’nın üçüncü dönemi 20 Haziran 2018’de başladı. Program dahilince geçen yıllarda 81 kişi eğitim alırken 55 kişi ise ilgili alanlarda çalışmaya başladı.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Bursa Sanayici ve İş adamları Derneği (BUSİAD) ortaklığıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Otomotiv Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programı 20 Haziran 2018’de başladı. Geçen iki yılda 81 kişinin eğitim aldığı bu program sonucunda, adaylardan 55’i çeşitli şirketlerin Ar-Ge, üretim, kalite ve lojistik birimlerinde işe başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türkiye’de artan Ar-Ge Merkezleri ile birlikte nitelikli personel bulma zorluğu yaşadıklarına dikkat çekerek programın önemine değindi. "Otomotivde bilişim ve yazılım teknolojileri ile yaşanan dönüşümün en önemli ayaklarından biri Ar-Ge merkezleri. Yeni mezunlarımız, tecrübe eksikliği nedeni ile çalışma zorluğu çekiyor” diyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Ar-Ge Yetiştirme Programı ile mühendis adaylarına Ar-Ge birimlerinde ihtiyaç duyacakları beceri ve yetkinliklerin kazandırılmasını hedefliyoruz. Sektörde Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek bu program ile mühendis adaylarımız Ar-Ge birimlerinde ihtiyaç duyacağı beceri ve yetkinlikleri kazanacak. Bu sayede maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacak ve gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı azaltacağız."

Endüstri 4.0’dan tasarıma uzan konu çeşitliliğiyle zengin bir program

Tofaş, Martur, Oyak Renault ve Coşkunöz iş birliği ile düzenlenen program sayesinde Otomotiv Ar-Ge Mühendisleri Yetiştirme Programı'nda, geleceğin yenilikçi, yaratıcı ve üretken isimleri yetiştiriliyor. Öğrenciler, Endüstri 4.0, inovasyon, tasarım gibi konularda eğitimler alacak ve proje uygulamaları yapacak.

Bursa'da faaliyet gösteren 40'dan fazla Ar-Ge merkezine yönelik geleceğin yenilikçi, araştırmacı, yaratıcı ve üretken personelinin yetiştirilmesinin hedeflendiği programda bu yıl 50 öğrenci 38 ayrı başlıkta toplam 300 saat eğitim alacak. 

Türkiye'deki 62 üniversiteden 376 kişinin başvurduğu programa, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimi alanlar kabul ediliyor.


Lütfen Tüm Üyelerimiz için Tıklayınız >




prev
next